ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA  „CAREER ROCKET“

08.05.2019., u prostorima Konferencijske dvorane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, održana je finalna konferencija EU projekta pod nazivom „Career ROCKET (Respect, Opportunities, Choice, Knowledge, Equality and Training)“.

Cilj projekta jest ohrabriti i povećati raznolikosti izbora karijera za djevojke i dječake tijekom obveznog obrazovanja te na taj način doprinijeti ravnopravnijem i prosperitetnijem društvu.

Konferenciju su otvorili prof. dr. sc. Branka Ramljak, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, gđa Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, gđa Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i gđa Jivka Marinova, koordinatorica projekta iz bugarske udruge GERT.

Nakon predstavljanja projekta i njegovih rezultata uslijedila je panel diskusija u kojoj su nastavnici i učenici zemalja u kojima se projekt provodi (Bugarska, Grčka, Hrvatska, Rumunjska) koji su sudjelovali u provođenju projektnih aktivnosti iznijeli svoja iskustva i preporuke.

Također je prikazan kratki film o projektu te je dodijeljena nagrada XIII. Gimnaziji za aktivno sudjelovanje i doprinos provođenju projektnih aktivnosti. Profesor Antonio Perić iz III. Gimnazije je, zajedno sa svojim učenicima, održao interaktivnu forum teatar radionicu za sve sudionike projekta.