Business man and business woman presenting with whiteboard. Illustration vector.

  • U provedenoj anketi među profesorima iz zagrebačkih škola može se zaključiti da vezano za tvrdnje o područjima u kojima bi i muškarci i žene trebali biti jednaki, mišljenja nastavnika bliska su jedna drugima, bez obzira na spol. Važno da je oba spola žele da su su svi jednaki pred zakonom, da se prema njima postupa jednako u društvu, dobiva jednaka plaća za jednak rad, te jednake mogućnosti za profesionalni razvoj.

Ovdje možete preuzeti Procjenu stavova nastavnika prema jednakosti i potrebama suočavanja s rodnim stereotipima pri odabiru karijere.

 

  • U travnju 2017. pripremljeni su zadatci i održano je nekoliko sastanaka s potencijalnim stručnjacima kako bi utvrdio njihov interes i sposobnost za provedbu istraživanja. U svibnju su stručnjaci identificirani i konzultirani s rodnim stručnjacima za rodno osviještenu politiku u obrazovanju. Nakon toga, u lipnju je dogovoreno svih 10 stručnjaka za finalizaciju i prezentiranje njihove analize i preporuka.
    Od 10 stručnjaka, 9 je trenutno angažirano kao profesor / nastavnik u osnovnoj ili srednjoj školi i predaje predmeta koji su analizirali u dvije različite srednje škole i jednu osnovnu školu. Jedan je stručnjak podučavao u osnovnoj školi, a sada je profesor na nastavničkom fakultetu, prevodio je udžbenike i napisao nekoliko priručnika za metode podučavanja hrvatskoga jezika i književnosti, kao i digitalnih udžbenika.

Priručnik CAREER ROCKET